Singö skola


 

Singö skola ligger i Söderbyn bredvid kyrkan och församlingsgården. Vi har elever i årskurserna F-3. Under läsåret 2013-2014 är vi 14 elever. På skolan arbetar Ann-Mari som lärare, Losan löser av henne på fredagar. Kicki finns med som IT-pedagog en dag och Karin hjälper till en annan dag. Marika serverar maten och städar.

Eleverna kommer med skolskjuts till skolan.  När man ska gå vidare till årskurserna 4-6 åker man till Grisslehamn.

Skolan ligger i Norrtälje kommun som inte lämnar några bidrag till mindre skolor.

Vi är en liten skola som arbetar med naturen som klassrum. Vi tränar elevernas kreativa förmågor genom att varje år ha uppträdande med sång, musik och teater. Vi besöker också flera gånger per år olika kulturella evenemang. Eleverna arbetar åldersblandat och tränar då sina sociala förmågor och utvecklas till positiva och ansvarstagande ungdomar. Vi arbetar också med digitala verktyg, och samarbetar digitalt med andra skolor.

Singö skola stod färdig i slutet av 1847. På Singö skola undervisades barn i åk 1-7 fram till sommaren 1962. Till höstterminen det året flyttades de äldre barnen från Singö skola. Årskurs 1-3 fick gå kvar på Singö, medan åk 4-6 flyttades till Grisslehamn och åk7-9 fick börja i Hallstavik. Så småningom fick 6-åringarna börja i förskoleklass på Singö. Från och med höstterminen 1986 började Singö och Grisslehamns skolor att ha ett gemensamt upptagningsområde. Då började alla barn från Singö och Grisslehamn i skolan på Singö för att sedan i åk 3 fortsätta i Grisslehamn.

Skolan är och har under senare år varit nedläggningshotad vid flera tillfällen. Vi försöker dock se framåt och siktar på att utveckla de digitala verktygen för att öka elevernas kommunikation med andra skolor och få in världen i klassrummet.

Vi arbetar mycket med naturen runt oss och ser fram emot ett gemensamt skärgårdstema. På våra lägerskolor på scoutön Vässarö så får vi möjlighet att segla, ro och paddla.

Kicki Hammarlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s