Grisslehamns skola

2013-08-30 11.56.28
Skolan ligger vid infarten till Grisslehamn om man kommer söderifrån. Vi har elever i årskurserna 4-6. Läsåret 2013-2014 är vi 10 elever. Förskola och fritidshem för oss och Singö finns runt skolgården. På skolan arbetar Eva som klasslärare och Karin finns med 4 dagar som elevassistent. Kicki kommer som IT-pedagog en dag i veckan.

Eleverna kommer med SL- buss eller skolskjuts till skolan. Närmaste större skola finns i Elmsta. Skolan ligger i Norrtälje kommun som inte lämnar några bidrag till mindre skolor.

Vi arbetar i en åldersblandad klass och tränar mycket på eget ansvar och pratar ofta  om hur och vad man ska lära sig.

Grisslehamns skola byggdes 1919, för elever från Grisslehamn och Byholma. De små barnen från Tomta gick i småskolan i Tomta, de äldre i folkskolan i Grisslehamn. År 1940 stängdes skolan i Tomta och även de barnen fick börja i Grisslehamns skola. Från 1961 fick högstadieeleverna i Grisslehamn åka till Hallstavik för att gå i klass 7-9, men då ett högstadium öppnade på Norrsundsskolan i Älmsta 1979 fick våra elever börja där.

Vi är ständigt nedläggningshotade men försöker se framåt och utveckla ett samarbete digitalt med andra skolor för att öka elevernas kontaktnät och att de få möjlighet att kommunicera med hela världen.

Eleverna har en friluftsdag per år där de får möjlighet att segla i optimistjollar. Under sommaren 2014 kommer den lokala bålklubben att erbjuda alla elever seglarskola till ett subventionerat pris.

Kicki Hammarlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s