Torsö Skärgårdsskola

Veckans ö-skola: Torsö Skärgårdsskola

Detta blev ett projekt som engagerade hela årskurs F-3 på skolan. Brainstorming och sållande, helst vill vi berätta om allt som händer hos oss men det ryms inte riktigt. Vi får välja vilka delar som ska presenteras, vad kan vara intressant för andra skärgårdsskolor att veta om vad som händer på Torsö? Eleverna har arbetat i par/grupp och fotograferat och skrivit en presentation om olika delar av vår vardag på skolan. Vi har skrivit en kladdtext som vi har skrivit rent på iPad och fotograferat en passande bild som sedan har förts över allt ihop till ett och samma dokument med Google Documents. Oj, så mycket vi har lärt oss om det tekniska. (Även att bloggen inte alltid gör som man vill).

Håll till godo på vår presentation av vår vardag här på Torsö.

IMG_9163

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Morgonsamling
På morgonen får man säga någonting man har gjort eller ska göra. Sen drar någon elev på kalendern och läser vad det är för dag och vem som har namnsdag. Sen skriver fröken upp datumet och namnsdagsnamnen på tavlan och sen får man säga om man vet eller känner någon som har namnsdag.

IMG_9155

Matematik
Vi jobbar med veckans tal. Det finns alltid ett bestämt tal som är veckans tal. Eleverna bestämmer tal. När vi jobbar med veckans tal så går vi ett varv runt klassrummet. Varje elev får säga ett tal, t.ex. 18-4=14. Vi jobbar som vanligt i våra matteböcker. Vi jobbar med klockan. Vi jobbar med vikt.

IMG_9157

Hartass
Det är nog inte så många skolor som har en hartass att sudda tavlan med. Vi har fått den av en klasskompis som heter Joel. Hans pappa är jägare. Hartassen funkar jättebra att sudda med. Joel var med när hans pappa sköt haren och han var med när hans pappa rensade den. Hartassen är len och mjuk. Vi suddar med den ganska mycket.

IMG_9158

Rasten
Dom flesta av killarna spelar bandy på rasterna. Det finns en kinagunga som många brukar gunga på. Vi leker i lekstugan ibland. Vi brukar leka stendatten. Vi spelar ibland lite basket. Vi leker ofta rutchkanedatten. Vi brukar leka vid vår fyr. Vi har fyra raster. Vi har först morgonrasten, sen har vi fruktrasten, sen matrasten och sen fritidsrasten. Vi har en stor skolskog som vi får leka i. Där bygger vi kojor och leker annat.

IMG_9156IMG_9168IMG_9162

Idrott
Vi är ute på idrotten och spelar brännboll. Vi leker alla ekorrar byter bo. F-123 har idrott tillsammans. Ibland har trean idrott med 456:an. Vi leker killerboll. Vi leker olika slags datten. Vår lärare Helena har idrott med oss.

IMG_9154

Utedagar
Vi har flera utedagar per termin. Detta läsåret var vi på lingonutflykt. Vi var vid Åskärshamnen och fick titta på fiskar. Vi fick mat där också. Vi tittade efter bävrar på Svartåkra. Vi har haft fler utedagar. F-6 brukar vara på utedagar tillsammans.

IMG_9159

Förskolan
Hos oss har vi en förskola med ett gäng yngre barn. Ett stort gäng faktiskt, vi är nu ungefär lika många på förskolan som på skolan. Kul!

IMG_9170

1 thought on “Torsö Skärgårdsskola

  1. Vi på Gräsö skola undrar vad datten är för en lek? Vi tycker att ni har en fin skola. Hur många barn är ni på förskolan respektive skola? Vi hörde att er gympasal brann, vad fin den är nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s